12ο Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής Οδοντιατρικής

12o-synedrio-header

 • Εγγραφές

  Κόστος συμμετοχής:

  • 90 Ευρώ έως 25/11/2016
  • 120 Ευρώ από 26/11/2016 έως 02/12/2016

  Η τιμή συμμετοχής περιλαμβάνει

  – Κάρτα εισόδου για:

  • Την αίθουσα διεξαγωγής του επιστημονικού προγράμματος (θεωρητικό, 2-3 Δεκεμβρίου)
  • Την οδοντιατρική έκθεση όλες τις ημέρες του συνεδρίου

  – Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

  Συμμετοχή στα πρακτικά σεμινάρια (Hands on)

  • Για το κόστος συμμετοχής των πρακτικών σεμιναρίων hands on, επιλέξτε την ενότητα Πρακτικά Σεμινάρια στην παρούσα σελίδα
  • Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν και μέσω της ιστοσελίδας πατώντας στην επιλογή «Δηλώσεις Συμμετοχής».

  Πληροφορίες

  • Το πρόγραμμα ενδέχεται να αλλάξει χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.
  • Η διοργανώτρια εταιρεία OMNIPRESS ενημερώνει του αξιότιμους Συνέδρους ότι στο χώρο του Συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση οδοντιατρικών ειδών.

 • Στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης διεξάγεται το 12ο ετήσιο συνέδριο της Αισθητικής Οδοντιατρικής. Σε ένα πολύ όμορφο χώρο, σε αυτόν του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς,  περιμένουμε τα μέλη μας για την διεξαγωγή του συνεδρίου στις 2 με 3 Δεκεμβρίου 2016.

  Τα σημεία που μπορείτε να επισκεφθείτε κατά την διάρκεια της αναμονής σας άπειρα, ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικά απο αυτά.

  Πλατεία Αριστοτέλους

  plateia-aristotelousΗ πλατεία Αριστοτέλους είναι η μεγαλύτερη πλατεία στη Θεσσαλονίκη και μια από τις μεγαλύτερες και επιβλητικότερες στην Ελλάδα. Η σημερινή της μορφή σχεδιάστηκε μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917 από το Γάλλο αρχιτέκτονα Ερνέστο Εμπράρ όμως το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευάστηκε κατά την δεκαετία του 1950. Επί της πλατείας Αριστοτέλους βρίσκονται μερικά από τα πιο σημαντικά και όμορφα κτίρια της πόλης όπως το Ολύμπιον, όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το δίδυμο κτίριο του ξενοδοχείου Ηλέκτρα Παλάς ενώ και τα 12 κτίρια που περιβάλουν την πλατεία είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα. Μερικά από τα καλύτερα βιβλιοπωλεία της πόλης βρίσκονται στην πλατεία, αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, δημόσιες υπηρεσίες και πολλά μαγαζιά εστίασης όπως μοντέρνες καφετέριες, ρεστοράν και μοντέρνα ζαχαροπλαστεία. Όλα τα σημαντικά γεγονότα της πόλης γιορτάζονται στην πλατεία Αριστοτέλους (Χριστούγεννα, Τσικνοπέμπτη, κλπ.).

  Λευκός Πύργος

  city_hotel_thessaloniki_events_3_931748198Το γνωστότερο σύμβολο της Θεσσαλονίκης και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία της Ελλάδας, ο Λευκός Πύργος χτίστηκε ως οχυρωματικός πύργος το 15ο αιώνα και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό κατάλυμα και φυλακή. Η τελευταία αναστήλωση ολοκληρώθηκε το 1985 και έκτοτε ο Λευκός Πύργος χρησιμοποιούνταν για εκθέσεις, ενώ από το 2006 και μετά λειτουργεί μόνιμα ως Μουσείο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Ο Λευκός Πύργος έχει ύψος 34 μέτρα και έξι ορόφους, που επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα που είναι σε επαφή με τον εξωτερικό τοίχο. Ο πύργος δεν ήταν πάντα μεμονωμένος όπως είναι σήμερα, αλλά στο παρελθόν τον περιέβαλλε ένας τοίχος που κατεδαφίστηκε το 1917 αμέσως μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912. Ολόκληρη η κατασκευή ήταν μέρος την οχύρωσης της πόλης, που ξεκινούσε από το ανατολικό τμήμα που σώζεται μέχρι σήμερα στην Άνω Πόλη και τελείωνε στο Λευκό Πύργο με το θαλάσσιο τμήμα που κατεδαφίστηκε το 1867.

  Παραλία Θεσσαλονίκης

  παραλΑπαραίτητο συστατικό κάθε απογευματινής βόλτας ιδιαίτερα κάποιου που δεν επισκέπτεται συχνά την πόλη είναι ένας απολαυστικός περίπατος κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια ο πρόσφατα ανακαινισμένος χώρος προσφέρει περισσότερες ανέσεις και επιλογές ψυχαγωγίας. Σε αυτόν τον περίπατο λοιπόν ιδιαίτερα τους πιο θερμούς μήνες του χρόνου θα συναντήσετε ένα πλήθος τουριστών αλλά και ντόπιων που αναζητά τη δροσιά της θαλασσινής αύρας. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν ένα παγκάκι για να αγναντέψουν το απέραντο γαλάζιο και τις μακρινές κορυφές του Ολύμπου και άλλοι διαλέγουν τις πλωτές καφετέριες (καραβάκια) ώστε να απολαύσουν τον καφέ τους συνδυάζοντάς τον με μια μίνι κρουαζιέρα κατά μήκος της ακτής. Επιπλέον ως επισκέπτης μπορείτε να περιηγηθείτε σε ένα από τα θεματικά πάρκα τα οποία τις περισσότερες φορές φιλοξενούν διάφορες εκδηλώσεις, μερικά εξ’ αυτών είναι ο κήπος του νερού, ο κήπος των ήχων, ο κήπος των ρόδων και άλλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι βάση του νέου σχεδιασμού ένας περίπατος εδώ γίνεται πλέον φιλικός και για τα άτομα με προβλήματα όρασης αλλά και για όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Ένα ακόμα από τα χαρακτηριστικά της παραλίας που δε θα έπρεπε να παραλείψουμε να αναφέρουμε είναι ο άρτια οργανωμένος ποδηλατοδρόμος. Τέλος για όσους θέλουν να επεκταθούν και σε βραδινή έξοδο τα clubs και τα μαγαζιά του παλαιού παραλιακού μετώπου προσφέρουν πραγματικά πολλές.

  Άνω Πόλη

  anopoli7

  Η Άνω Πόλη είναι μία από τις ελάχιστες περιοχές της Θεσσαλονίκης που διασώθηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του 1917. Βρίσκεται βόρεια του Αγίου Δημητρίου στο ψηλότερο σημείο της πόλης και εκτείνεται μέχρι τα βυζαντινά τείχη. Κατοικείται από την ελληνιστική περίοδο με αυξανόμενη πυκνότητα που κορυφώνεται την περίοδο της τουρκοκρατίας. Ξεχωρίζει για το δροσερό μικροκλίμα της και για την εξαίσια θέα που προσφέρει σε ολόκληρη την πόλη και τον Θερμαϊκό. Στα όρια της Άνω πόλης συμπεριλαμβάνονται μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης όπως το Επταπύργιο, ο ναός του Οσίου Δαυίδ, η Μονή Βλατάδων το Αλαντζα Ιμαρετ, Ο ναός των Ταξιαρχών και πολλά άλλα. Τα σπίτια υιοθετούν χαρακτηριστικά της μακεδονικής και ευρύτερης βαλκανικής αρχιτεκτονικής παράδοσης. Είναι απόλυτα ενταγμένα το διαφορετικό ύφος της περιοχής που αν και βρίσκεται μια ανάσα από το πολύβουο κέντρο της πόλης ξεχωρίζει για την ησυχία και τους πιο ήρεμους ρυθμούς ζωής. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι μια επίσκεψή σας στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει οπωσδήποτε να συνοδευτεί με ένα περίπατο στα στενά δρομάκια της Άνω Πόλης και όπου θα βρείτε μερικά πολύ συμπαθητικά ταβερνάκια που θα σας μυήσουν στις γεύσεις της πόλης.

 • Μακεδονία Παλλάς

  64026048

  Το Makedonia Palace βρίσκεται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα και δίπλα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διαθέτει δύο εστιατόρια υψηλής αισθητικής, πισίνα, γυμναστήριο και σάουνα. Όλες οι σουίτες και τα δωμάτια είναι πολυτελώς διακοσμημένα και περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση.

  Οι κλασικά διακοσμημένες μονάδες έχουν μπαλκόνι με θέα στην πόλη ή τη θάλασσα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν άρτια εξοπλισμένο μαρμάρινο μπάνιο με πολυτελείς ανέσεις, μπουρνούζι και παντόφλες. Οι σουίτες έχουν ξεχωριστή διακόσμηση.

  Το Symposium Restaurant βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα με θέα το ηλιοβασίλεμα του Θερμαϊκού. Το γκουρμέ Thymare Restaurant σερβίρει διάφορα πιάτα θαλασσινών και ψαρικών, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε στο lounge ή τη βεράντα. Υπάρχει επίσης το ιταλικό εστιατόριο Navona μπροστά στη θάλασσα που σερβίρει καφέ, σνακ και ιταλικά πιάτα.

  Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης αίθουσες συσκέψεων και συνεδριακές εγκαταστάσεις, κατάστημα με είδη δώρων και κοσμήματα, καθώς και γυμναστήριο. Παρέχει δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο δωρεάν, υπαίθριο ή φυλασσόμενο, εσωτερικό χώρο στάθμευσης με πρόσθετη χρέωση.

  Το Makedonia Palace βρίσκεται στο Θερμαϊκό Κόλπο, ενώ ο Λευκός Πύργος απέχει περίπου 900 μέτρα. Πολλά από τα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

  Plaza Hotel

  6309166

  Το Plaza Hotel βρίσκεται στην περιοχή Λαδάδικα, σε απόσταση μόλις 50μ. από το λιμάνι και κοντά στο κέντρο της πόλης. Διαθέτει κομψό μπαρ και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους.

  Όλα τα ζεστά διακοσμημένα καταλύματα παρέχουν κλιματισμό, τηλεόραση και μίνι μπαρ. Περιλαμβάνουν επίσης μπάνιο με στεγνωτήρα μαλλιών και δωρεάν προϊόντα περιποίησης.

  Καθημερινά σερβίρεται μπουφές πρωινού με σπιτικές γεύσεις. Στις εγκαταστάσεις του Plaza Hotel λειτουργεί ένα καφέ-μπαρ Ristretto.

  Η βολική τοποθεσία εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση και συνδέσεις με όλα τα σημεία της Θεσσαλονίκης, καθώς και απευθείας πρόσβαση σε εμπορικά κέντρα, κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και παραδοσιακές ταβέρνες. Σε κοντινή απόσταση παρέχεται ιδιωτικός χώρος στάθμευσης με πρόσθετη χρέωση.

 • Λαδάδικα

  λαδαδικα

  Αν αφήσουμε τη μνημειακή διάσταση και την ιστορία, ένα από τα χαρακτηριστικά της πόλης που εξαπλώνουν τη δημοφιλία της είναι η εξαιρετική της κουζίνα και οι ιδιαίτερες γεύσεις της. Είναι γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη υπήρξε σταυροδρόμι πολιτισμών που ο καθένας άφησε το δικό του στίγμα. Οι επιρροές αυτές κάνουν την εμφάνισή τους στην κουζίνα σας καλούν να τις ανακαλύψετε επισκεπτόμενοι κάποιες από τις ταβέρνες και τα ξακουστά μεζεδοπωλεία. Αυτά τα καταστήματα απλώνονται σε όλες τις περιοχές του ιστορικού κέντρου κατά μεγάλο ποσοστό όμως είναι συγκεντρωμένα στην Πλατεία Άθωνος, στα Λαδάδικα και στο Μπιτ Παζάρ. Σας προτείνουμε λοιπόν ανεπιφύλακτα να προτιμήσετε κάποια από αυτά παραγγέλλοντας τις παραδοσιακές γεύσεις που θα σας προταθούν και συνδυάζουν την ανατολή το βαλκανικό στοιχείο και τις δυτικότροπες επιρροές.

 • Πρόγραμμα

  Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

  15:00 MICHAEL KLEIN
  Αντιλήψεις επί της Χειρουργικής και της Προσθετικής Αποκατάστασης
  κατά την Ψηφιακή Διαχείριση του Μαλακού Ιστού

  16:00 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΖΟΣ
  Βιο-προσομοίωση: Η Ιστο-Ανατομική προσέγγιση στη διαστρωματική τεχνική
  με σύνθετες ρητίνες

  17:30 Διάλλειμα καφέ – Έκθεση ανοιχτή

  18:00 ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ
  “Μονήρη εμφυτεύματα στην Αισθητική Ζώνη. Αναλύοντας το σύστημα
  Εμφύτευμα – Διαβλεννογόνιο Στήριγμα – Στεφάνη
  για μακρόχρονη σταθερότητα και αισθητική

  Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

  09:00 DANIELE RONDIONI, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ
  Εναλλακτικές προτάσεις με Σύνθετη Ρητίνη για αμφίπλευρες
  επικερδείς λύσεις: Νέες προοπτικές για Αριστεία στην Αισθητική
  και τη Λειτουργικότητα

  10:30 Διάλλειμα καφέ – Έκθεση ανοιχτή

  11:00 RICCARDO AMMANATO
  Μια νέα συμφωνία: Από τη συμβατική συγκολλημένη αποκατάσταση
  σε μια νέα «χωρίς οδοντική παρασκευή» προσέγγιση

  13:00 Γεύμα – Έκθεση ανοιχτή

  14:00 IVO KREJCI, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΡΟΚΟΣ
  Χρωματική απόδοση με τη φιλοσοφία της Γενεύης

  15:30 Διάλλειμα καφέ – Έκθεση ανοιχτή

  16:00 JΑΝ FRYDENSBERG THOMSEN
  One Visit Crown – μια έμμεση, ελάχιστα επεμβατική εναλλακτική λύση
  στην έδρα του οδοντιατρείου

  17:00 AΝΤΩΝΗΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ
  Απτική ενεργοποίηση των Μηχανοκίνητων Ρινών Νικελίου Τιτανίου
  στην Ενδοδοντία. Μια νέα προσέγγιση για ασφαλέστερη
  και ανατομικά καθοδηγούμενη Ενδοδοντία

 • Πρακτικά Σεμινάρια

  1. Διαστρωμάτωση ρητίνης σε άμεσες αποκαταστάσεις προσθίων δοντιών με μία απλή και προβλέψιμη προσέγγιση. Προσθήκη σύνθετης ρητίνης σε αποτριμμένη οδοντοφυία με το πρωτόκολλο της Τεχνικής Κλειδιού.

  Μία κλασική προσέγγιση διαστρωμάτωσης ρητίνης σε έναν πλάγιο τομέα, χρησιμοποιώντας ένα αδιαφανές ‘’κλειδί’’ ως υπερώιο οδηγό για το τοίχωμα της αδαμαντίνης. Στην παρειακή επιφάνεια θα εφαρμοστεί μία διαστρωματική τεχνική με οδοντίνη, αδαμαντίνη και χρώσεις στην κοπτική επιφάνεια. Θα ακολουθήσουν η τελείωση και στίλβωση της αποκατάστασης. Μία άμεση αποκατάσταση σύνθετης ρητίνης θα τοποθετηθεί χωρίς διαμόρφωση του δοντιού σε ένα γομφίο με αποτριβή με ένα διαφανές ‘’κλειδί’’, που έχει δημιουργηθεί από ένα επανορθωτικό κέρωμα. Θα ακολουθήσει η τελείωση και στίλβωση της αποκατάστασης.

  Εκπαιδευτής: Riccardo Ammannato
  Ημερομηνία Διεξαγωγής: 3/12/2016 Ώρες: 18:00 – 20:30
  Τελική Τιμή: 50euro
  Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων

  Χορηγοί: praktika1

  2. Αισθητική διαχείριση στην αποκατάσταση μονήρους τομέα της άνω γνάθου.

  Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν πρωτόκολλα για τη διάγνωση και το σχεδιασμό αποκατάστασης μονήρους κεντρικού τομέα της άνω γνάθου. Θα τοποθετήσουν χειρουργικά εμφύτευμα σε θέση κεντρικού τομέα της άνω, θα επιλέξουν εξαρτήματα μεταβατικής αποκατάστασης και θα αποκαταστήσουν μεταβατικά το εμφύτευμα.

  Εκπαιδευτής: Michael Klein
  Ημερομηνία Διεξαγωγής: 2/12/2016 Ώρες: 11:00 – 14:00
  Τελική Τιμή: 50euro
  Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων

  Χορηγοί:praktika2

  3. Μόνιμη αποκατάσταση με κεραμική στεφάνη σε μία μόλις επίσκεψη.

  Οι συμμετέχοντες του πρακτικού θα εκπαιδευτούν σε όλα τα στάδια που χρειάζονται για την κατασκευή μιας μόνιμης κεραμικής στεφάνης – σε μία συνεδρία – χωρίς αποτυπώματα και χωρίς την βοήθεια του οδοντοτεχνίτη, με ένα επαναστατικό υλικό και τεχνική.

  Εκπαιδευτής: Jan Frydensberg Thomsen
  Ημερομηνία Διεξαγωγής: 3/12/2016 Ώρες: 18:00 – 20:30
  Τελική Τιμή: 50euro
  Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων

  Χορηγοί: praktika3

  4. Μονήρη εμφυτεύματα στην αισθητική. Ανάλυση του συμπλέγματος Εμφυτεύματος-Κολοβώματος-Στεφάνης για μακροπρόθεσμη σταθερότητα και αισθητικό αποτέλεσμα.

  Οι επιτυχημένες επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις στην αισθητική ζώνη απαιτούν συχνά απαιτητικές θεραπευτικές και χειρουργικές επεμβάσεις για να επιτευχθεί ένα μακροπρόθεσμο και σταθερό θεραπευτικό αποτέλεσμα. Ανατομικοί παράγοντες όπως το λεπτό παρειακό οστικό πέταλο, οι λεπτοί μαλακοί ιστοί και η εντονότερη ανατομική διαμόρφωση των ούλων επιπλέκουν περαιτέρω τη λήψη αποφάσεων και την θεραπευτική ροή εργασιών. Παρά τα κλινικά και επιστημονικά δεδομένα η κλινική διαχείριση και η θεραπευτική ακολουθία και ροή εργασιών είναι εξαιρετικής σημασίας και καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα της επιεμφυτευματικής αποκατάστασης. Η βελτίωση των μαλακών και/ή σκληρών ιστών στην πλειοψηφία αν όχι σε όλες τις περιπτώσεις είναι απολύτως απαραίτητη για να επιτευχθεί για να επιτευχθεί μία υψηλά αισθητική και φυσική εμφάνιση της επιεμφυτευματικής στεφάνης. Ο χρονισμός, η επιλογή των υλικών και ο τύπος της προσθετικής αποκατάστασης επιπλέκουν περαιτέρω τη λήψη αποφάσεων και επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Σκοπός αυτής της ομιλίας είναι να αναλυθούν και να κατηγοριοποιηθούν διαφορετικές θεραπευτικές μέθοδοι, με βάση τη μεθοδολογία και την θεραπευτική ροή εργασιών σε αισθητική θεραπεία με εμφυτεύματα και να δοθούν ορισμένες οδηγίες για επίτευξη βέλτιστων αισθητικών αποτελεσμάτων. Τέλος, θα συζητηθούν νέες προσεγγίσεις με τη βοήθεια της παρουσίασης κλινικών περιστατικών.
  Εκπαιδευτικοί στόχοι: -Κατανόηση της λογικής των διαφορετικών θεραπευτικών μεθόδων(άμεση έναντι όψιμης τοποθέτησης εμφυτευμάτων, άμεση έναντι όψιμης φόρτισης). -Κατανόηση της λογικής των διαφορετικών θεραπευτικών μεθόδων(διαχείριση μαλακών ιστών και κατευθυνόμενη ιστική ανάπλαση). -Αναγνώριση και επιλογή του κατάλληλου προσθετικού σχεδιασμού(εξατομικευμένα έναντι προκατασκευασμένων κολοβωμάτων, κοχλιούμενες έναντι συγκολλούμενων αποκαταστάσεων). -Παρουσίαση νέων τάσεων και θεραπευτικών μεθόδων στην αισθητική ζώνη.

  Εκπαιδευτής: Σταύρος Πελεκάνος
  Ημερομηνία Διεξαγωγής: 2/12/2016 Ώρες: 11:00 – 14:00
  Τελική Τιμή: 190euro
  Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων

  Χορηγοί: praktika4

  5. Ανατομικά καθοδηγούμενη μορφοποίηση των ριζικών σωλήνων με συστήματα ελεγχόμενης μνήμης.

  Η εσωτερική ανατομία των ανθρωπίνων δοντιών κρύβει ένα πολύπλοκο σύστημα αναστομωτικών σωλήνων. Η επαρκής, αποτελεσματική και ασφαλής απολύμανση, επεξεργασία και έμφραξη αυτοί του συστήματος παραδοσιακά αποτελούσε το καλύτερο εχέγγυο για μια επιτυχημένη ενδοδοντική θεραπεία, άλλα και το μεγαλύτερο σημείο διαμάχης μεταξύ κλινικών, ερευνητών και εταιρειών. Πρόσφατα, ένα καινούργιο σύστημα μηχανοκίνητων εργαλείων νικελίου τιτάνιου εισήχθη στην αγορά για την ασφαλέστερη και ανατομικά καθοδηγούμενη μορφοποίηση των ριζικών σωλήνων. Το σύστημα αυτό ονομάστηκε ελεγχόμενης μνήμης και περιλαμβάνει τα συστήματα Hyflex CM & EDM. Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι η πρακτική εξάσκηση στην μηχανική επεξεργασία ακρυλικών ανάλογων με τα συστήματα ελεγχόμενης μνήμης.
  Εκπαιδευτικοί στόχοι: 1. Επεξεργασία κεκκαμένων και δισκεκκαμένων ακρυλικών ανάλογων ριζικών σωλήνων με το σύστημα Hyflex CM 2. Επεξεργασία κεκκαμένων και δισκεκκαμένων ακρυλικών ανάλογων ριζικών σωλήνων με το σύστημα ενός μόνο εργαλείου Hyflex EDM 3. Έμφραξη των μορφοποιημένων σωλήνων με την τεχνική ενιαίου κώνου γουταπέρκας και βιοενεργού φυράματος Guttaflow Bioseal.

  Εκπαιδευτής: Αντώνης Χανιώτης
  Ημερομηνία Διεξαγωγής: 3/12/2016 Ώρες: 18:00 – 20:30
  Τελική Τιμή: 50euro
  Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων

  Χορηγοί: praktika5

 • Ομιλητές

  Ivo Krejci

  Ο καθηγητής Dr. I.Krejci αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία και έλαβε τον τίτλο του Χειρουργού Οδοντιάτρου το 1986 και τον τίτλο Privatdozent(Ελβετία) το 1993 από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Είναι μέλος της Ακαδημίας Οδοντιατρικών Υλικών και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο εξειδίκευσης της Ελβετικής Κοινότητας Προληπτικής και Επανορθωτικής Οδοντιατρικής. Είναι πρώην πρόεδρος της Ελβετικής Κοινότητας Προληπτικής και Επανορθωτικής Οδοντιατρικής, πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Οδοντικής Χειρουργικής στην Ευρώπη, πρώην μέλος της συντακτικής ομάδας του Journal of Dental Research και μέλος διαφόρων εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 300 άρθρα και κεφάλαια βιβλίων με αντικείμενο την Επανορθωτική Οδοντιατρική, τις αποκαταστάσεις CAD/CAM, την αισθητική, τις οπίσθιες αποκαταστάσεις ρητίνης, τα ένθετα, επένθετα και γέφυρες τύπου Maryland, το φωτοπολυμερισμό, τη συγκόλληση, τα υαλοϊονομερή υλικά, τα υλικά βάσης, τεχνικές τελείωσης, compomers και laser και είναι συγγραφέας τριών επιστημονικών συγγραμμάτων. Έχει επιβλέψει περισσότερους από πενήντα διδάκτορες και έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε πολυάριθμα διεθνή επιστημονικά συνέδρια και προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Είναι τακτικός καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ενδοδοντίας και Οδοντιατρικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης όπου διατηρεί και ιδιωτικό ιατρείο.

  Daniele Rondoni

  -Γεννήθηκε στη Savona το 1961, ζει και εργάζεται στην πόλη που μεγάλωσε όπου διευθύνει το δικό του οδοντοτεχνικό εργαστήριο από το 1982.
  -Αποφοίτησε ως οδοντοτεχνίτης από το Επαγγελματικό Ινστιτούτο P.Gaslini της Genoa το 1979 και εργάζεται ακόμη στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης ως καθηγητής και σύμβουλος στην Ιταλική Σχολή Οδοντοτεχνιτών.
  -Η καριέρα του περιλαμβάνει πολύχοονη επαγγελματική εμπειρία διεθνώς στη Σουηδία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία.
  -Είναι επισκέπτης καθηγητής Επανορθωτικής Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Chieti στην Πεσκάρα της Ιταλίας.
  -Είναι μέλος ΔΕΠ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Επανεορθωτικής Ενδοδοντίας και Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Σιένα.
  -Είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένος στη μελέτη της μορφολογίας και της οδοντικής αισθητικής, συνεργάζεται ενεργά για την ανάπτυξη υλικών που χρησιμοποιούνται για αισθητικές οδοντικές αποκαταστάσεις.
  -Είναι συγγραφέας του Tecnica della Multistratificazione in ceramic(Τεχνική Πολλαπλής Διαστρωμάτωσης ολοκεραμικών υλικών) και ενός εργαστηριακού εγχειριδίου σχετικά με τη χρήση των πολυμερών υλικών, με στόχο τη διαμόρφωση εργασιακών πρωτοκόλλων τόσο για έμμεσες αποκαταστάσεις όσο και πρεσάρισμα συνθέτων ρητινών σε μεταλλικούς σκελετούς και εμφυτεύματατα και επομένως εισάγει τη δική του μέθοδο, που ονομάζεται σύστημα διαστρωμάτωσης ανάστροφης σκληρότητας.
  -Επίσης, έχει συγγράψει πολυάριθμα άρθρα σχετικά με τις αισθητικές αποκαταστάσεις που έχουν δημοσιευθεί στην Ιταλία και το εξωτερικό. -Ορισμένα από τα περιστατικά του έχουν δημοσιευθεί στον τόμο ΄΄Il restauro anteriore conservative dei denti anteriori’’(Συντηρητική αποκατάσταση των προσθίων δοντιών των Vanini, Mangani, Klimovscaja. -Άλλα περιστατικά του έχουν παρουσιαστεί από τον M.D. Walter Devoto στο Odontoiatria Restaurativa. Procedure di trattamento e prospettive future(Επανορθωτική Οδοντιατρική. Θεραπευτικές διαδικασίες και μελλοντικές προοπτικές).
  -Έχει συμβάλλει στη συγγραφή του ‘’LAYERS, an atlas of compositer resin stratification’’ των ManautaSalat, Quintessence Publishing.
  -Ενεργό μέλος της EAED
  -Ενεργό μέλος της IAED
  -Eκπαιδευτικό μέλος της Noritake Dental Materials International
  -Επιστημονικός συνεργάτης και ομιλητής της SICED.

  Riccardo Ammannato

  Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Genoa(Ιταλία) το 2000. Υπότροφος στο Τμήμα Επανορθωτικής Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης με την καθοδήγηση του καθηγητή F.Lutz, όπου μελέτησε την οδοντιατρική συγκόλληση και τις εφαρμογές της στην Οδοντική Χειρουργική και την Ακίνητη Προσθετική. Ενεργό μέλος στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αισθητικής Οδοντιατρικής από το 2015. Ενεργό μέλος της Ιταλικής Ακαδημίας AIC(Accademia Italiana di Conservativa) από το 2011. Ενεργό μέλος της Ιταλικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής από το 2011. Συγγραφέας άρθρων για οδοντιατρική συγκόλληση και Επανορθωτική Οδοντιατρική και ομιλητής σε σεμινάρια και συνέδρια διεθνώς. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Genoa όπου ασκεί όλο το φάσμα της Οδοντιατρικής, αλλά με έμφαση στην Αισθητική και Επανορθωτική Οδοντιατρική.

  Michael Klein

  O M.Klein, DDS, αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Maryland. Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Γενικής Οδοντιατρικής στο Woodhull Medical Center στη Νέα Υόρκη. Εκπαιδεύθηκε στην Στοματική Εμφυτευματολογία για δύο χρόνια στο Brookdale Hospital Medical Center στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια, παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Προσθετικής στο Πανεπιστήμιο του New Jersey. Διετέλεσε Αναπληρωτής Καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή της Νέας Υόρκης στο Τμήμα Περιοδοντολογίας και Εμφυτευματολογίας για 17 χρόνια. Είναι διαπιστευμένο μέλος του American Board of Oral Implantology/Implant Dentirsty. Επίσης, είναι διαπιστευμένο μέλος του International Congress of Oral Implantology(ICOI). Είναι μέλος της Ακαδημίας Οστεοενσωμάτωσης και του Greater New York Academy of Prosthodontics. Είναι πρωτοπόρος της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την υπολογιστικά κατευθυνόμενη χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων και διατηρεί πολυάριθμες πατέντες για τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Ίδρυσε την Implant Logic Systems, που είναι επικεφαλής στην ανάπτυξη τεχνολογίας, λογισμικού και εξοπλισμού για επεμβάσεις υπολογιστικά κατευθυνόμενης χειρουργικής τοποθέτησης εμφυτευμάτων. Πούλησε τη συγκεκριμένη εταιρεία επιτυχώς στην ΒioHorizons το 2008. Είναι διευθυντής του Τμήματος Εμφυτευματολογίας και Στοματικής Αποκατάστασης στο Cedarhurst της Νέας Υόρκης, όπου διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο που ασχολείται αποκλειστικά με την Προσθετική και την Εμφυτευματολογία. Έχει συγγράψει ένα βιβλίο το Atlas of Oral Implantology καθώς και πολυάριθμα κεφάλαια βιβλίων και άρθρα σχετικά με την Εμφυτευματολογία. Πραγματοποιεί ομιλίες διεθνώς για διάφορα θέματα που αφορούν την Εμφυτευματολογία.

  Jan Frydensberg Thomsen

  O DDS JFT αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή της Κοπεγχάγης στη Δανία το 1986 όπου απασχολείται μερικώς ως γενικός οδοντίατρος στο κέντρο της Κοπεγχάγης, με κύριο αντικείμενο τις συγκλεισιακές αποκαταστάσεις και την αισθητική οδοντιατρική θεραπεία με ολοκεραμικά υλικά και σύνθετη ρητίνη. Εργάζεται επίσης στο Τμήμα Οδοντιατρικών Υλικών και Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μάλμε στη Σουηδία. Έχει πραγματοποιήσει και συμμετέχει ακόμη σε πολλές ομιλίες και συμπόσια διεθνώς. Έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Κέντρο προηγμένης Οδοντιατρικής Dawson και στο Ινστιτούτο Προηγμένης Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης στο Seattle των ΗΠΑ. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομιλίες στην κλινική του Dr. L.Vaninis στην Ιταλία σχετικά με αισθητικές αποκαταστάσεις σύνθετης ρητίνης. Πραγματοποιεί ομιλίες διεθνώς εκτός από τη χώρα του με κύριο αντικείμενο την Αισθητική Οδοντιατρική (λογική χρήσης των συνθέτων ρητινών σε πρόσθιες και οπίσθιες αποκαταστάσεις), την Προσθετική και την υπολογιστική τεχνική CAD-CAM με πορσελάνης και ενισχυμένη σύνθετη ρητίνη, τόσο σε θεωρητικά όσο και σε πρακτικά σεμινάρια. Είναι αντιπρόεδρος της Σκανδιναβικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής.

  Παναγιώτης Μπαζός

  Ο Δρ. Παναγιώτης Μπαζός αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας (USC, Los Angeles,CA) το 2000. Εχρησίμευσε ως επίκουρος καθηγητής στην οδοντιατρική σχολή του USC στο τμήμα της οδοντικής χειρουργικής από το 2005-2007, διδάσκοντας μια επίλεκτη ομάδα προπτυχιακών σπουδαστών τις αρχές της βιομιμητικής οδοντιατρικής. Διατηρεί ιατρείο που περιορίζεται στην αισθητική και επανορθωτική οδοντιατρική στην Αθήνα. Είναι συντάκτης άρθρων σχετικών με την συγκολλούμενη οδοντιατρική και την ψηφιακή οδοντιατρική φωτογραφία και συχνά προσκαλείται παγκοσμίως να μιλήσει και να διδάξει σε αυτά τα θέματα.

  Σταύρος Πελεκάνος

  Ο Σταύρος Πελεκάνος αποφοίτησε το 1991 από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα. Στο διάστημα 1991 έως 1993 πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον Τομέα της Προσθετικής. Το 1993 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή (Dr med dent) στο Πανεπιστήμιο του Freiburg στη Γερμανία. Από το 1994 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Αθήνα εξειδικευμένο στην προσθετική, την εμφυτευματολογία και την αισθητική οδοντιατρική. Το διάστημα 1994 έως 2001 υπήρξε Επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα της Προσθετικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2002 ανακηρύχθηκε Λέκτορας του Τομέα Προσθετικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ενώ από το
  2008 μέχρι σήμερα σήμερα κατέχει την θέση του επίκουρου καθηγητή. Είναι μέλος σε αρκετές επιστημονικές εταιρίες μεταξύ των οποίων είναι οι International College of Prosthodontics (ICP), European Academy of Esthetic Dentistry (EAED, affiliate), European Prosthodontic Association (EPA) και Ελληνική Προσθετική Εταιρία. Οι τιμητικές διακρίσεις του κου Πελεκάνου περιλαμβάνουν 2ο βραβείο στη Μαδρίτη το 2008, και 1ο βραβείο στην Κωσταντινούπολη το 2011 στον διαγωνισμό έρευνας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής (EAED). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 20 επιστημονικά άρθρα και 2 κεφάλαια σε βιβλία.

  Αντώνης Χανιώτης

  Ο Χανιωτης Αντωνης ειναι αποφοιτος της οδοντιατρικης σχολης Αθηνων (1998). Το 2003 ολοκληρωσε με επιτυχια το τριετες προγραμμα εξειδικευσης στην ενδοδοντια της οδοντιατρικης σχολης του πανεπιστημιου αθηνων. Απο το 2003 και επειτα διατηρει ιατρείο εξειδικευμενο στην μικροσκοπική ενδοδοντια. Τα τελευταια δεκα χρόνια διετελεσε επιστημονικος συνεργατης του Πανεπιστημιου Αθηνων τόσο σε προπτυχιακό οσο και μεταπτυχιακό επίπεδο. Το 2012 τιμηθηκε με την θεση του επισκεπτη καθηγητη στο μεταπτυχιακό προγραμμα ενδοδοντιας του πανεπιστημίου του Warwick, Warwick Dentistry, The University of Warwick, UK. Εχει διατελεσει προσκεκλημενος ομιλητης σε διεθνή συνεδρια σε ολο τον κοσμο και το συγγραφικό του εργο περιλαμβανει δημοσιευσεις σε διεθνη και Ελληνικα επιστημονικά περιοδικά. Περιστατικά του εχουν δημοσιευτει σε Διεθνη και Ελληνικά επιστημονικα συγγραματα. Διατελει εισηγητης σε εξειδικευμενα θεματα ενδοδοντιας σe διεθνεις πλατφορμες συνεχιζομενης εκπαιδευσης στην οδοντιατρικη. Διατελει opinion leader της Coltene για θεματα ενδοδοντιας σε ολο το κοσμο. Ειναι ενεργό μελος της Ελληνικης Ενδοδοντικής Εταιρείας , certified member of the European society of Endodontology (ESE), Reviewer για το International Endodontic Journal, board member of Αcademy of Microscope Enhanced Dentistry (AMED). Πληρες βιογραφικο μπορειτε να βρειτε στην ιστοσελιδα του ιατρειου του www.endotreatment.gr

  Ιωάννης Μπρόκος

  Ειδικευθείς στην Οδοντική Χειρουργική του Πανεπιστημίου των Αθηνών Υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γενεύης Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές το 1998 και ειδικεύθηκε στην Αισθητική Επανορθωτική Οδοντιατρική στο τμήμα της οδοντικής χειρουργικής του Πανεπιστημίου των Αθηνών, από όπου το 2004 έλαβε τον τίτλο της κλινικής εξειδίκευσης στην Οδοντική χειρουργική και του μεταπτυχιακού προγράμματος στα Οδοντιατρικά βιοϋλικά. Από το 2012 είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο της Γενεύεης ‘Division of Cariology and Endodontology, University Clinics of Dental Medicine, University of Geneva’ με αντικείμενο την χρωματική απεικόνιση των ιστών και των σύνθετων ρητινών. Από το 2004 διαθέτει ιδιωτικό ιατρείο στην Ρόδο.

  Δημήτρης Τσανακτσίδης

  Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 26 Μαρτίου 1978. Σπούδασε με 6ετή φοίτηση στο οδοντιατρικό τμήμα του πανεπιστήμιου Βελιγραδίου από το 1996 μέχρι τα τέλη του 2002 από όπου και αποφοίτησε με τίτλο Doctor of Stomatology. Στη συνέχεια αναγνώρισε το πτυχίο του στην Ελλάδα δίνοντας επιτυχώς 8 μαθήματα. Είναι μέλος του οδοντιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και διατηρεί το οδοντιατρείο του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με έμφαση στην αισθητική και συγκολλητική οδοντιατρική. Η συνεχής εκπαίδευση αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του παρακολουθώντας αρκετά σεμινάρια του εξωτερικού, κυρίως διαδικτυακά. Το 2013 εισάγει στο οδοντιατρείο του το οδοντιατρικό μικροσκόπιο με το οποίο ασκεί καθημερινά τη μικροσκοπική οδοντιατρική. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο Masterclass Αισθητικής Οδοντιατρικής του Ucl Eastman Dental Institution της Αγγλίας. To 2014 συμμετέχει στο πρώτο Bio-Emulation Colloquium στη Σαντορίνη (παγκόσμιο πιστοποιημένο πρόγραμμα αριστείας στην αισθητική οδοντιατρική) και στο πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο 34o Πανελλήνιο οδοντιατρικό συνέδριο με ελεύθερη ανακοίνωση και θέμα “Η Μικροσκοπική Οδοντιατρική στην καθημερινή πράξη”. Από το 2014 έχει αναλάβει την οργάνωση διαδικτυακών σεμιναρίων του Study Club Ενδομυλικής Αποκατάστασης, στο οποίο έχει κάνει διαδικτυακές διαλέξεις (webinars) με θέμα τη Λεύκανση των δοντιών. To 2015 συμμετέχει στη διημερίδα με τίτλο “Composite in the Third Millennium between Aesthetics and Function” στο Cernobbio της Ιταλίας. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο 35o Πανελλήνιο οδοντιατρικό συνέδριο με πρακτικό hands-on και θέμα “Άμεσες λειτουργικές και αισθητικές αποκαταστάσεις των οπισθίων δοντιών”.

 • Χορηγοί

  xorigoi-eaao

 • Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

  ή να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Επάγγελμα (απαραίτητο)

  Σχόλια